Mozaïeken is een kunstvorm waarbij een werkstuk wordt vervaardigd uit een groot aantal gekleurde steentjes.
Het Mozaïek "schilder" je met stukjes tegel, glas en andere materialen. Met je fantasie puzzel en combineer je verschillende materialen tot één geheel.
En ontstaat altijd een unieke creatie!

 

Een bestralingsmasker omgezet naar n mozaïekwerstuk 

Voor mensen die een bestraling moeten ondergaan op het hoofd, wordt een speciaal bestralingsmasker gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de patiënt tijdens het bestralen het hoofd niet kan bewegen. Op de plaats van de ogen en mond zit een uitsparing. 

Na een sessie van elke dag bestralen, gedurende enkele weken, is het masker niet meer nodig en mag de patiënt het masker meenemen. Niet iedereen kiest voor deze optie. 

Mijn vriendin gaf me haar masker mee, met de woorden "ik wil m niet meer zien".  Ik heb het masker meegenomen. En na enkele dagen gevraagd of ik er een kunstwerk van mag maken. Dat mocht, maar ik wist niet hoe te beginnen. Na weken alleen maar naar het masker te hebben gekeken zei mijn vriendin "Ik ben zo blij dat jij dat masker hebt". Dat was voor mij het startsein. 

Ik heb het 'gezicht' weer teruggebracht, door het masker een laag klei te geven en daarmee de gaten van ogen en mond gevuld. Daaroverheen gemozaīkt met glas en spiegel.

In augustus 2015 heb ik het masker aan mijn vriendin gegeven. We hebben er samen nog even van kunnen genieten. Het was een hele eer om dit te mogen doen, maar ook heel emotioneel. Mijn vriendin is helaas overleden. Maar ze zal altijd in mijn herinnering blijven. 

 

Formule 1 auto gemaakt voor Jan Janssen 


Torso

 

Gemozaïekte Ballen


Buste


Dieren


Diverse werken